Anárjohka Warmwool undertøj fra Aclima

Det farverige Anárjohka Warmwool undertøj fra Aclima er designet af den norske eventyrer Lars Monsen. Med over 4000 nætter i soveposen, de fleste om vinteren, ved Monsen lidt om det med kulde. Derfor er det helt naturligt at han, med baggrund i sine ekspeditioner Norge, Alaska, Canada og på nordkalotten, har meget specifikke ønsker til sit lange undertøj. Disse ønsker har han fået opfyldt med Anárjohka Warmwool undertøj fra Aclima.

Forord

Jeg arbejder til hverdag i en friluftsbutik hvorfor links til produkter i mange tilfælde går til webshoppen.

Jeg har tilsluttet mig The Outdoor Blogger Codex. Det betyder fuld transparens i forhold til eventuelle sponsorater, samarbejder med leverandører og deslige. Se på linket hvad The Outdoor Blogger Codex betyder for dig som læser. Hold dit bullshit filter skarpt! I gennemsigtighedens navn vil jeg gøre opmærksom på at det lange undertøj er indkøbt af mig selv til eget brug. De korte underbukser og strømperne er stillet til rådighed af ODEX som er den danske importør af Aclima.

Masser af lækker merinould

Hele Anárjohka Warmwool serien er i merinould, et materiale som jeg har et stærkt kærlighedsforhold til. Det kan du læse mere om i denne artikel hvis du endnu ikke er overbevist eller bare er nysgerrig. Materialet vejer 200 gram/m2 og er således et rimelig lunt bekendskab.

Jeg har brugt Anárjohka produkterne til hverdagsbrug, på ski, vandreture og min tre ugers kano ekspedition i Yukon siden vinteren 2015. Det betyder at jeg har haft god lejlighed til at afprøve både isoleringsevne og slidstyrke – egenskaber som er helt på linie med de øvrige Warmwool produkter fra Aclima.

Aclima Anárjohka Warmwool trøje med rund hals

Anárjohka Warmwool trøje med rund hals

Trøjen med den runde hals er fra Monsens side tænkt som et mellemlag over trøjen med høj hals og lynlås. Trøjen er i den vanlige Warmwool kvalitet med ribstrik i siderne så den sidder godt til Warmwool er lavet så pasformen er tæt, perfekt til aktivt brug.

Trøjen har lynlåslomme på venstre side af brystet. Denne er tænkt til kompas eller andet turgrej som skal være lige ved hånden. Pas på skarpe kanter hvis du bruger lommen til kompas, merinould er ikke så slidstærkt på det område. Over lommen sidder to små stropper til sikring af grej, den ene er forsynet med en lille metalring på 20mm i diameter.

 

På maven finder du Aclimas signatur kænguro lomme, en af nøglefunktionerne på deres Hood Sweater med lynlås som er min personlige favorit trøje til tur. Jeg bruger lommen til at varme fingre og til at opbevare min powerbank og telefon når der skal lades under kølige forhold samt til gasdåsen hvis den skal i brug under frysepunktet.

Aclima Anárjohka Lars Monsen detalje

På begge ærmer og i nakken finder du påsyede stropper så trøjen er nem at hænge til tørre i teltet. En lækker funktion så en fugtig trøje kan tørre op til dagen efter.

Aclima Anárjohka Warmwool trøje med høj hals og lynlås

Anárjohka Warmwool trøje med høj hals og lynlås

Nåhja, hvor meget kan man skrive om en trøje med høj hals? Det kommer nok an på hvem som har designet den. I dette tilfælde har Monsen proppet den med fede detaljer.

Først og fremmest den høje hals, som er tilpas høj til at dække godt af, men lav nok til at lynlåsen ikke generer under hagen. Et virkelig pletskud i min bog. Lynlåsen er lang, på min størrelse small er den 30 cm hvilket betyder at den når ned midt på brystet. Det giver effektiv udluftning hvis du som jeg ofte har en Woolnet trøje på under.

Materialet er fortsat Warmwool som holder 200 gram/m2 og trøjen har elastisk ribstrik langs siderne og i kraven som sikrer en tæt behagelig pasform.

I lighed med trøjen med den runde hals har denne model en lille lynlåslukket brystlomme, blot på venstre side. På den måde kommer indholdet af lommerne ikke i karambolage med hinanden når trøjerne bæres lag-på-lag som tiltænkt.

Aclima Anárjohka Lars Monsen detalje

For enden af ærmerne har trøjen endnu en af mine favorit features fra den førnævnte hættetrøje nemlig tommelløkker. Ærmerne er forlænget så de dækker oversiden af hånden hvilket giver mig lidt ekstra tid før jeg behøver at finder handsker frem på tur.

Lige som på trøjen med rund hals har denne model en strop i nakken til ophæng. Der er dog ingen i ærmegabene da tommelløkkerne fint udfylder den funktion.

Aclima Anárjohka Warmwool lange underbukser

Anárjohka Warmwool lange underbukser

De lange Anárjohka Warmwool underbukser er en tunet og modificeret udgave af Aclimas vanlige Warmwool lange underhylere.

Underbukserne er forstærket på sæde, inderlår, i skridtet og på knæene med et ekstra lag Warmwool. Det gør dem både ekstra varme og ekstra slidstærke på de områder som er udsat for kulde og mekanisk slid. Min oplevelse er at komforten øges markant med disse forstærkninger, virkelig en lækker forbedring.

Ligesom på trøjerne har de lange underbukser ribstrib i siderne for at få en behagelig tæt pasform. I livet har elastikkanten inderside af merinould, virkelig lækkert og komfortabelt.

Aclima Anárjohka Lars Monsen detalje

Bukserne har i livet to stropper til ophæng -her så jeg gerne stropper i bunden af hvert bukseben også. Mit telt, og sikkert også dit, er noget lavere end benlængden på bukserne. Så de ender med at ligge på teltbunden når jeg hænger dem til udluftning og tørring.

Aclima Anárjohka Warmwool boksershorts / tights

Anárjohka Warmwool boksershorts / tights

De korte Anárjohka Warmwool underbukser er stort set samme produkt som Aclimas vanlige Warmwool korte underrør. Hvis altså man ser bort fra farverne som naturligvis er de friske Anárjohka kombinationer.

De er i lighed med de originale Warmwool Shorts virkelig velsiddende og holder pasformen godt over flere dage. Desuden er de lækkert lune i den kolde tid.

Ligesom på de lange underbukser har de korte ribstrib i siderne for at få en behagelig tæt pasform. I livet har elastikkanten inderside af merinould, virkelig lækkert og komfortabelt. Bukserne har i livet to stropper til ophæng, præcis som på de lange.

Aclima Anárjohka uldfrottè strømper

Anárjohka uldfrottè strømper

De tykke strømper i uld frotté er teknisk set ikke en del af Warmwool produkterne, men minder i konstruktion mere om Aclimas kraftige uldfrotté strømper fra Hotwool serien.

Materialeblandingen er identisk med 70% merinould, 15% polycolon, 10% nylon og 5% lycra. Ændringerne ligger i strikket hvor flekszonen på forsiden af anklen er bedre på Anárjohka strømperne ligesom afslutningen i toppen af skaftet er mere fleksibel. Indvendig løber en udluftningsrille på begge sider af skaftet helt til toppen, det er med til at fugt nemmere luftes ud under brug. Sidst har strømperne naturligvis det som er signaturen for Monsens Anárjohka produkter, stropper til ophæng ved udluftning og tørring på tur.

Hvad kunne jeg ønske af forbedringer

Selvom jeg godt kunne drømme om at designe min helt egen trøje, er det ikke formålet her. Så listen over reelle forbedringer jeg ønsker mig er kort:

  • Tørrestropper ved anklerne på de lange underbukser.
  • Kænguro lomme på trøjen med høj hals og lynlås.

Sammenfatning

Anárjohka Warmwool serien fremstår i mine øjne helstøbt og som en naturlig progression ovenpå Aclimas øvrige sortiment i samme metervare. De turspecifikke funktioner er relevante og mestendels gennemtænkte med ganske få mangler. Jeg er ihvertfald fan.

Vil du vide mere?

Husk at du kan læse mere om hvorfor jeg elsker merinould i denne artikel.

Hvis du vil have flere af denne type artikler så kan du følge bloggen ovre på Facebook hvor jeg altid linker til artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *