FUT 50/50 – løbsberetning fra 15km distancen

Søndag løb jeg den korte 15km distance til Firkløver 50/50 som Per,Carsten og Klaus fyrer af oppe i det whiskeybæltet. Løbet kom lidt ind fra højre som en rigtig solid måde at få lidt hurtigt trailløb i benene inden det næste weekend går løs til Ecotrail Oslo på en lidt længere distance.

Jeg tog afsted med til FUT 50/50 to delmål. Det første at teste mine nye inov-8 Trail Talon 250 sko for at vurdere om det er skoen som skal afløse mine fantastiske Race Ultra 270 til Ecotrail og senere på GR20 med Rune. Sekundært at se hvad benene kunne drive det til. De seje trailkanoner havde jo alle sammen travlt med et eller andet de kalder “The Real Deal” så der burde være gode chancer for at løbe en eller anden form for placering hjem.

Inov-8 TrailTalon 250 afløser dette efterår Race Ultra 270 som er en af mine faste trailsko.
Inov-8 TrailTalon 250 afløser dette efterår Race Ultra 270 som er en af mine faste trailsko.

Vel ankommet til startområdet var det tydeligt at drengene havde lavet en seriøs opgradering i forhold til sidste år – det var den rene fest og med masser af kendte ansigter fløj tiden afsted. Min søn Kristian forsvandt hurtigt ind under Maibritts beskyttende vinger og blev sat i arbejde med det samme – og nummer udleveringen ovre ved Pia gik også som smurt.

Da 50 km løberne var sendt afsted smuttede jeg lige forbi Henrik i tidstagningsboksen for at få en vurdering af dagens felt og han mente at jeg skulle gå efter det og give den gas fra start.

Efter endnu mere snak og rundkastning af håndtegn i baren var det tid til en hurtig opvarmning af ben og vejrtrækning og her bemærkede jeg Kenneth som så rimelig skarp ud. Vel tilbage og klar til start prikker Damslund mig så på skulderen og peger på Anders Poul med en bemærkning om at jeg måske lige skal revurdere situationen.

Nuvel, startskuddet går, og de første 50 meter er stejlt nedløb så jeg smyger mig lige forbi Kenneth og lader benene få frit løb ned af Spidsbjerg. På grusvejen sætter jeg frisk tempo og nyder at være i front så længe det varer. Efter 300 meter eller så kan jeg høre solide fodslag bag mig og beslutter at slække lidt på gassen for at se hvad der sker. Anders kommer forbi med en fart jeg kan se ikke er realistisk at hænge på så han får lov at smutte afsted. Efter en lille kilometer dukker Jesper ud af underskoven med en frisk bemærkning om at hænge på eller noget i den stil. Jo tak, gør ligesom hvad jeg kan, men der er 14 km endnu.

Frisk start på FUT50/50 med et kort stejlt nedløb hvor der nemt kan komme fart i fødderne. Foto: Frame The Action
Frisk start på FUT50/50 med et kort stejlt nedløb hvor der nemt kan komme fart i fødderne. Foto: Frame The Action

Efter et par kilometer på grus ryger vi direkte igennem underskoven og her får jeg igen kontakt med Anders som har lidt udfordringer med navigationen – vi hjælpes ad en kilometers penge indtil jeg må slippe igen da vi rammer reelt løbbart terræn.

Næste gang jeg ser Anders er ved 7,5 hvor markeringerne er fjernet fra sporet på et længere stræk og vi aftaler at løbe hver sin vej og råbe op når vi finder sporet. Tilbage ved udgangspunktet er Kenneth dukket op som treer (jeg tænker ærligt talt “pis, nu skal der arbejdes for at sætte ham igen”) og vi beslutter at løbe til venstre. Imens vi løber finder jeg ruten frem på mit Garmin fënix 3 og får bekræftet at vi er på rette spor. Vi finder markeringerne igen og jeg må atter slippe Anders, han er simpelthen for stærkt løbende. Kenneth forsvinder også bagude, men ikke fra min bevisthed hvor muligheden for at han pludselig kommer igen fortsat lurer og presser mig til at holde tempo.

Cirka en kilometer efter start og 300 meter efter at Anders er strøget forbi mig sidder Jesper Halvorsen gemt i buskene med kamera og en frisk bemærkning. Foto: Jesper Halvorsen
Cirka en kilometer efter start og 300 meter efter at Anders er strøget forbi mig sidder Jesper Halvorsen gemt i buskene med kamera og en frisk bemærkning. Foto: Jesper Halvorsen

Ved “Tunnel of Truth” møder jeg Klaus som jeg tror står og bikser med noget afmærkning – her er jeg faktisk ret sikker på at jeg var røget forbi hvis ikke hans cykel havde ligget på sporet og fået mig lidt ned i fart. Tunnellen er forholdsvis lav, og her kommer min manglende højde ind som en klar fordel.

Efter en lang tur af de fedeste MTB spor og retur op mod Spidsbjerg og målet møder jeg min søn Kristian på 8 år 300 meter før mål og en entusiastisk high five giver ekstra energi til at løbe den korte stigning op til chippen kan bippe på måtten. Her må jeg lige synke en ekstra gang da jeg ikke alene kan se Anders, men også Kenneth som dog hurtigt forklarer at han må være løbet forkert.

Et løb efter min smag hvor jeg kort efter målgang fik stukket en øl i hånden. Sådan! Foto: FUT50/50
Et løb efter min smag hvor jeg kort efter målgang fik stukket en øl i hånden. Sådan! Foto: FUT50/50

Tilbage til delmålene:

– Trail Talon 250 er i den grad godkendt og skal med til Norge til lørdagens 80 km udfordring.

– Præstationen er også godkendt og set i lyset af konkurrencen er jeg super tilfreds med min 2. plads. To podieplaceringer på en uge er ikke hverdagskost (det handler om at vælge sine løb med omhu) og jeg kan mærke at formpilen peger i den rigtige retning.

Tak til CEP Danmark for muligheden for at stille til start og tak til Inov-8 Danmark for at kunne give den gas i de nye Trail Talon 250.

Masser af super lækre spor på 4. blad af Firkløveren - dog lidt længere end annonceret.
Masser af super lækre spor på 4. blad af Firkløveren – dog lidt længere end annonceret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *