Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto lancerer optisk pulsmåling med Spartan Sport Wrist HR

Suunto har på CES i Las Vegas afsløret Spartan Sport Wrist HR som er deres første trin ind i segmentet for GPS sportsure med indbygget optisk pulsmåling.

Indbygget optisk pulsmåling er den helt store trend i 2017. En trend som TomTom startede i 2014 med TomTom Runner Cardio GPS og som senest Garmin har cementeret ved at have optisk pulsmåling i alle modeller i den nye fënix 5 familie.

Hvorfor optisk pulsmåling?

Der er gode grunde til at vælge at satse på optisk puls, den primære er komfort for brugeren som slipper for den traditionelle brystrem. Desuden bliver det med pulsmåleren indbygget i uret praktisk muligt at monitere pulsen 24/7 og dermed danne et overblik over brugerens almene sundhedstilstand og adaption til træningen.

Suunto Spartan Sport Wrist HR - billede fra pulsure.dk
Foto: pulsure.dk – CES, Las Vegas

På ulempesiden tæller forringet batterilevetid for uret sammenlignet med et tilsvarende uden optisk pulsmåling. Derudover kan den optiske pulsmåler afhængig af flere faktorer give et mindre præcist resultat end med brystremmen. Under visse forhold kan optisk pulsmåling dog også give mere præcise resultater. Det gælder især i koldt og tørt vejr hvor traditionelle brystremme kan opleve udfald eller spikes på grund af manglende fugt på kontaktfladerne. Og med den rigtige kombination af komponenter ligger præcisionen så godt at det ved sammenligning er svært at se forskellen.

Suuntos valg af optisk pulssensor

Suunto har til Spartan Sport Wrist HR valgt en sensorpakke fra amerikanske Valancell som også står bag sensorpakken i Scosche Rhythm+ som jeg bruger med stor tilfredshed. Præcisionen i Scosche Rhythm+ er meget lig den jeg opnår med Mio Link som også er et rigtig godt produkt. Begge dele kan anbefales hvis man har et ur uden optisk pulsmåling men generes af brystremmen.

Spartan Sport Wrist HR vil have samme funktionalitet som det originale Spartan Sport og vil kunne leveres i løbet af foråret 2017. Har du behov for, eller foretrækker præcisionen ved en pulsrem er det naturligvis fortsat muligt med Spartan Sport Wrist HR.

Jeg ser meget frem til at få fingrene i Spartan Sport Wrist HR i direkte sammenligning med de nye fënix modeller.

Billeder fra CES i Las Vegas

Henrik fra pulsure.dk er i Las Vegas og har sendt mig disse billeder som giver et fint indtryk at den lille ny. Henriks første kommentar til Spartan Sport Wrist HR er: “Den er overraskende hurtig til at finde pulsen.”

Suunto Spartan Sport Wrist HR - billede fra pulsure.dk
Foto: pulsure.dk – CES, Las Vegas

 

Suunto Spartan Sport Wrist HR - billede fra pulsure.dk
Foto: pulsure.dk – CES, Las Vegas
Suunto Spartan Sport Wrist HR - billede fra pulsure.dk
Foto: pulsure.dk – CES, Las Vegas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *