Ass Saver - skyggen i skoven

Ass Saver mini skærm til cyklen – anmeldelse

Ass Saver  er en mini skærm til cyklen. Ass Saver er udviklet af et firma der beskriver sig selv som cykelnørder fra regnfulde Göteborg, hvor finregn er det samme som tørvejr. De er, ifølge dem selv, optaget af at redde regnvåde bagdele i hele verden.

Ass Saver

Forord

Jeg arbejder til hverdag i en friluftsbutik hvorfor links til produkter i mange tilfælde går til webshoppen.

Jeg har tilsluttet mig The Outdoor Blogger Codex. Det betyder fuld transparens i forhold til eventuelle samarbejder med leverandører og deslige. Se på linket hvad The Outdoor Blogger Codex betyder for dig som læser.

Til denne test har jeg indkøbt to Ass Savers fra Cykelgear.dk. Hverken Ass Savers eller Cykelgear.dk har haft indflydelse på anmeldelsen.

Cykelgear.dk

Butikken, som jeg ikke tidligere har handlet hos, dukkede op i en google søgning da jeg kiggede efter en lille fleksibel skærm som kan tage det værste snask på cross cyklen når jeg bruger den på grus- og skovveje til og fra job.

Leveringen var hurtig og effektiv, pakken lå i pakkeboks næste dag selv om jeg bestilte sidst på eftermiddagen. Prisen på 49,- for en Ass Saver forekommer rimelig og fragten beløb sig til 29,- med GLS.

Hvad siger Ass Savers?

Den originale skærm som holder vand og mudder væk fra dig bagdel i al slags vejr. Monteres under sadlen på få sekunder.

Ass Saver er udviklet af et firma der beskriver sig selv som cykelnørder fra regnfulde Göteborg, hvor finregn er det samme som tørvejr. De er, ifølge dem selv, optaget af at redde regnvåde bagdele i hele verden.

Ass Saver I modlys

Praktisk anvendelse af Ass Saver

Jeg har kørt lige knapt 800 kilometer med Ass Saver monteret under sadlen på min cross cykel. Mest på grus- og skovveje, men også på både asfalt og singletrail. Jeg har kørt rigtig meget i vådt føre med dertil hørende mudder og snask.

Den lille Ass Saver skærm er produceret i 0,8mm tynd polypropylen, måler 380×102 mm og vejer 19 gram. Der er altså ikke tale om en tung opgradering af cyklen.

Ass Saver sparer på emballagen ved at integrere ophængsøje til butikken og ved at printe instruktioner på undersiden af skærmen, genialt.

Ass Saver - retail pack
Den manglende indpakning er intet mindre end genialt. Mindre aftryk på miljøet og lavere udgifter til både transport og fremstilling.

Monteringen tog mig cirka 35 sekunder, inklusive læsning af instruktionerne, det er altså ganske nemt at montere skærmen under sadlen. Der er i plasticmaterialet udstandset riller hvor skærmen skal bukkes så den passer under sadlen, og følges instruktionen glider den nærmest bare på plads.

Ass Saver instruktioner på bagsiden
Foto: Ass Savers

Slutteligt “låses” skærmen på plads ved at vippe den såkaldte Flip Tip forrest. Hele monteringen klares uden værktøj og alle kan være med.

Ass Saver FlipTip
FlipTip er nøglen til at din Ass Saver sidder rigtigt.

Den begrænsede længde på kun 38 cm gør at en Ass Saver, naturligvis, ikke yder samme beskyttelse som en komplet skærm. Men jeg oplever klart at være mindre sprøjtet til op af ryggen når jeg kører med den, frem for uden. Træerne vokser dog ikke ind i himlen og jeg har stadig en god del rengøring efter en hurtig tur i smattet føre.

Ass Saver oppefra

Jeg har testet Ass Saver Regular som opgives at passe til dækbredder mellem 23 og 35 mm – den fungerer fint med mine 40mm gravel dæk fra Clement. Der findes en bredere version som passer til dæk mellem 30 og 50 mm.

Konklusion

Ass Savers er en billig og letvægtsoptimeret løsning som er super enkel at montere og fjerne efter behov. Jeg er vild med det gennemtænkte design og den manglende indpakning.

Sammenlignet med et sæt komplette skærme falder Ass Savers naturligvis helt på røven, men det er også forventeligt. Min Ass Saver bliver siddende på cross cyklen fremadrettet.

En tanke om “Ass Saver mini skærm til cyklen – anmeldelse”

  1. Men lad være med at bruge den til MTB… Den falder nemt af ved styrt, og så glemmer man dem i forvirringen, og så ligger den der og sviner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *