For en del år siden var jeg kommet afsted på fjeldtur, med en lige i underkanten isoleret sovepose. I løbet af den første, kolde, nat fik jeg bakset en ekstra trøje på overkroppen. Det var første gang den lækre hættetrøje i merinould, Aclima Warmwool Hood Sweater, “reddede” mig.
Forord
Jeg arbejder til hverdag i en friluftsbutik hvorfor links til produkter i mange tilfælde går til webshoppen.
Jeg har tilsluttet mig The Outdoor Blogger Codex. Det betyder fuld transparens i forhold til eventuelle sponsorater, samarbejder med leverandører og deslige. Se på linket hvad The Outdoor Blogger Codex betyder for dig som læser.
Verdens bedste turtrøje
Nu isolerer en ekstra trøje jo ikke nødvendigvis nok til at redde situationen med en lidt for kold sovepose. Men hætten, de forlængede ærmer med tommelløkker og kængurulommen på maven gør denne trøje til noget særligt i forhold til at holde på kropsvarmen.

Siden har Aclimas Hood Sweater været en fast makker i min turrygsæk, eller på kroppen på alle ture i de køligere sæsoner. De første år var det “bare” standard udgaven, men de sidste 4 sæsoner er det primært versionen med lynlås jeg pakker til tur. Den dybe lynlås ned over brystet gør bare trøjen ekstra fleksibel og funktionel i forhold til udluftning, en helt essentiel egenskab på tur. Trøjen er i mine øjne verdens bedste turtrøje.
Teknisk om Aclima Warmwool Hood Sweater
Warmwool Hood Sweater er fremstillet i 100% merinould. Tykkelsen er Aclimas mellemste, Warmwool, med en materialevægt på 200 gram/m2.
Warmwool Hood Sweater findes i to versioner, uden og med lynlås(e). Sidstnævnte har en lang lynlås over brystet, og lynlåse i begge åbninger til kængurulommen på maven.
Vægten er, for mine trøjer i størrelse small, 321 gram uden lynlåse og 347 gram med lynlåse. Altså en forholdsvis ligegyldig vægtforøgelse for en markant forbedring i funktionalitet.

Sådan bruger jeg Aclima Warmwool Hood Sweater
Om morgenen, efter en nat i soveposen, og inden dagens vandring går i gang, kan jeg godt lide at bruge hætten som halsedisse. På den måde har jeg de store blodårer på halsen beskyttet mod varmetab og holder bedre på varmen mens morgenmaden fortæres og teltet pakkes ned.

Når dagens vandring så er gået i gang, kommer varmen hurtigt i kroppen, og halsedissen kan trækkes af og “gemmes” på ryggen. Har jeg brug for at ventilere yderligere kan lynlåsen på brystet åbnes op. Jeg bruger som regel Woolnet indenunder, og effekten er umiddelbar fordi den kølige luft hurtigt strømmer rundt om kroppen gennem netmaterialet.

Når jeg, efter en lang dag i sporet, har brug for ekstra isolering, hiver jeg hætten helt op. Så kan jeg “gemme” mig i den mens vandet til aftensmaden koger. Her kommer de forlængede ærmer, med tommelløkker, og kængurulommen også i brug. Sidstnævnte er fast plads til min smartphone og en powerbank, når der skal fyldes strøm på telefonen. En rar detalje ved versionen med lynlås på brystet er at kængurulommen også har lynlåse. På den måde er jeg sikker på at telefon og powerbank ikke pludselig ligger på jorden, eller i maden.

Konklusion
Forårs-, efterårs og vintervandring, shelter- eller kanotur med ungerne, eller skitouring på fjeldet, min Aclima Warmwool Hood Sweater er med hele vejen. Kombinationen af isoleringsevne, fleksibelt brug og lækker tætsiddende pasform gør denne trøje til en ener i min bog.