Når du bruger dit udstyr bliver det slidt, og du kan også risikere at lave huller i det. Hullerne kan være rifter fra en torn, pigtråd eller andet i dine skalbukser. Det kan også være en glød fra bålet som brænder hul i teltdugen, eller noget helt tredie. I denne artikel fortæller jeg om lapning af grej med Tear-Aid.
Til sidst i artiklen får du også lige et tip til hvor du skal gå hen hvis du kommer til kort. Det kan i mange tilfælde give god mening at få en professionel til at reparere i stedet for at smide ud.
Forord
Jeg arbejder til hverdag i en friluftsbutik hvorfor links til produkter i mange tilfælde går til webshoppen.
Jeg har tilsluttet mig The Outdoor Blogger Codex. Det betyder fuld transparens i forhold til eventuelle sponsorater, samarbejder med leverandører og deslige. Se på linket hvad The Outdoor Blogger Codex betyder for dig som læser.
Hvad er Tear-Aid?
Tear-Aid er en helt forrygende klar reparationslap. Det fungerer til stort set alle materialer, bortset fra PVC og vinyl. Tear-Aid Type A er ekstremt stærk og er samtidig elastisk, hvilket gør at den ikke ryger af strækbare materialer under belastning. Tear-Aid er luft- og vandtæt, tørrer ikke ud og kan klippes til, så den passer præcis til det der skal repareres.
Jeg har brugt Tear-Aid til lapning af:
- dunjakker
- skaljakker
- soveposer
- liggeunderlag
- telte
Mulighederne er mange.

Lapning af grej med Tear-Aid
Lapning af grej med Tear-Aid er super enkelt, men kræver en lille smule omhu. Processen beskriver jeg herunder.

- lokaliser hullet eller revnen
- sørg for at materialet er så rent som muligt
- sprit området omkring hullet godt af
- sørg for at materialet ligger glat
- klip en lap som dækker 2 cm på alle sider af hullet
- rund hjørnerne af, så holder det længere
- placer lappen så hullet er dækket
- gnub grundigt for at aktivere limen

Er hullet stort kan du gentage processen fra vrangsiden for at undgå at limen hænger på dit tøj, og for at øge styrken.
Hvorfor lapning af grej med Tear-Aid?
Mange producenter af for eksempel liggeunderlag, telte og andet grej som kan have behov for lapning inkluderer et lappekit med produktet. Det involverer ofte en stump materiale svarende til produktet og noget flydende lim. På tur finder jeg det besværligt at fumle med flydende lim, pres og tørretider, derfor medbringer jeg oftest blot en pakke Tear-Aid i stedet. Det er stort set universelt og helt enkelt at bruge.
Der er to typer Tear-Aid
Det er værd at bemærke at der findes to typer Tear-Aid. Til de fleste reparationer har du brug for Type A, og kun hvis du skal lappe et PVC eller vinyl produkt har du brug for Type B.
Hvis du kommer til kort
I nogle tilfælde kan reparationen være som omfattende at du kommer til kort. Måske overvejer du at kassere din skaljakke fordi den har et stort hul, eller din sovepose fordi lynlåsen er i stykker.
Tøv en kender før du river kortet igennem til nyt grej, måske kan det betale sig at få det repareret af en professionel. Den lille virksomhed Outdoor Equipment Service har 22 års brancheerfaring inden for outdoor udstyr. Deres primære arbejdsområde er reparationer, vask og imprægnering af udstyr og beklædning, og de er specialister i Gore-Tex materialer.
Reparation af andre ting
Løbesko, og især trailsko bliver hurtigt slidt i overdelen. Jeg har skrevet denne artikel om lapning af løbesko som du måske også vil finde interessant. Slider du i stedet hul i hælkappen på dine sko kan denne artikel måske interessere dig.
Spørgsmål, kommentarer eller feedback?
Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at lægge en kommentar herunder eller ovre på facebook.