Kan jeg reparere mine revnede løbesko?

Et spørgsmål jeg indimellem får går sådan her: “Kan jeg reparere mine revnede løbesko?” Typisk er det mesh materialet som er revnet og oftest lige hvor skoen bukker i forfoden.

Forord

Jeg arbejder til hverdag i en friluftsbutik hvorfor links til produkter i mange tilfælde går til webshoppen.

Jeg har tilsluttet mig The Outdoor Blogger Codex. Det betyder fuld transparens i forhold til eventuelle sponsorater, samarbejder med leverandører og deslige. Se på linket hvad The Outdoor Blogger Codex betyder for dig som læser.

Løbesko hvor meshen i forfoden er revnet.
Løbesko hvor meshen i forfoden er revnet.

Dårlig kvalitet, eller?

Man kan diskutere længe om det er dårlig kvalitet eller om det blot er en konsekvens af jagten på færre gram på fødderne og brugen af konkurrence sko til træning. Uanset, så sker det på en del skomodeller fra forskellige modeller og det er møg irriterende. Heldigvis kan det rimelig simpelt og billigt fikses så skoen kan løbe flere kilometer.

Sådan gør du

Jeg bruger nål og tråd for at trække revnen sammen, og derefter smører jeg Seam-Grip på syningen og 5-7mm på begge sider. Det er både for at holde det hele sammen og præventivt for at modvirke at revnen blot opstår lige ved siden af.

Nål, tråd og Seam-Grip, så er skoen kørende igen.
Nål, tråd og Seam-Grip, så er skoen kørende igen.

 

Den flotte syning - jeg plejer lige at brænde den flossede nylon med en lighter, det giver en pænere afslutning.
Den flotte syning – jeg plejer lige at brænde den flossede nylon med en lighter, det giver en pænere afslutning.

Vær opmærksom på at du kan ændre skoens pasform til det smallere hvis du trækker kanterne af revnen for tæt til. Det kan modvirkes ved at stoppe skoen ud med avispapir inden der syes så formen holdes.

Seam-Grip påsmøres i et generøst lag, evt. af to omgange.
Seam-Grip påsmøres i et generøst lag, meget gerne af to omgange.

 

Limen skal hærde i 12 timer, så er skoen klar til at løbe i igen.
Limen skal hærde i 12 timer, så er skoen klar til at løbe i igen.

Seam-Grip koster cirka 100,- for 2 tuber med 7 gram i hver. I en tube er der rigeligt til 3 par sko, også selvom man er generøs med påsmøringen.

Det er naturligvis også muligt at bruge Seam-Grip præventivt og derved forhindre revner hvis man ved at sko-modellen er udsat.

Husk at skrue låget tæt på igen, ellers tørrer det rigtig hurtigt ud og er ubrugeligt.

Shoe-Goo er en anden løsning som kan bruges til at forstærke både overdel og sål på løbesko. Produktet er meget anvendt i skate-miljøet, en sport som virkelig slider på fodtøjet.

Vil du læse mere?

Måske oplever du at du slider hul indvendig i hælkappen på dine løbesko? Det findes der også en ret fed løsning på som jeg skrev om sidste år. Den artikel kan du læse her.

Var du også på glatis da vinteren bed sig fast i midten af januar? Til næste gang kan du måske have gavn af at kaste et blik på denne artikel om gør-det-selv pigsko.

Feedback

Har du spørgsmål eller kommentarer, så smid dem her eller ovre på facebook, giv lyd.

 

En tanke om “Kan jeg reparere mine revnede løbesko?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *