Ved krydsning af vandløb giver vandrestavene ekstra kontaktpunkter og dermed ekstra god balance på de ofte glatte sten.

CEP Outdoor Light Merino Socks kompressionsstrømper – anmeldelse

Hvordan fungerer det med det der kompression til hiking? Er det overhovedet relevant? Og hvordan fungerer den lette lillebror til CEP Progressive+ Outdoor Merino Socks på en længere vandretur?

Om få uger lander den tynde lillebror til CEP Progressive+ Outdoor Merino Socks i butikkerne. Denne model, Outdoor Light Merino Sock, har jeg testet grundigt gennem et nogle måneder.

Baggrund

Det er ingen hemmelighed at jeg godt kan lide at bruge kompression når der skal løbes langt eller hårdt, og jeg har også tidligere brugt kompressionsstrømper til vandring og fastpacking, hvis du er i tvivl om effekten og dokumentation kan du læse lidt mere i min anmeldelse af CEP Run Merino strømperne her. Når det gælder merinould så er jeg overbevist evangelist, hvorfor kan du læse mere om i denne artikel som jeg skrev i 2014.

Det første indtryk af Outdoor Light Merino Sock er at det er en ganske tynd model og jeg besluttede ret hurtigt at hvis den skulle bruges til vandring så ville den blive inderstrømpe i et klassisk to-strømpe setup, en løsning som jeg ellers ikke har anvendt i flere år fordi de mellemkraftige vandrestrømper i dag er super komfortable alene, uden inder/liner strømpe.

CEP Outdoor Light Merino Socks
CEP Outdoor Light Merino Socks

CEP Outdoor Light Merino materialer og pasform
Strømperne er vævet i en blanding af 69% polyamid, 17% merinould og 14% spandex. Jeg har tidligere debatteret indholdet af merinould, som jeg finder værende i den lave ende med Jochen fra CEP, og argumentet herfra er at 17% er det der skal til for at få merinouldens unikke egenskaber uden at gå på konpromis med CEP’s løfter i forhold til slidstyrke og kompression. Nuvel, jeg er delvis overbevist, men ville fortsat gerne op til på 30% eller lidt mere for at få fuld valuta for pengene. Så kunne jeg godt leve med at strømperne måske ikke holder 180 vaske med kompressionen intakt som CEP ellers står inde for.

Strømperne er vævet i den kendte CEP kvalitet med en let polstret sål, flad tå søm og et elastisk bånd under svangen og over vristen som holder foden fint på plads. Samtidig er strømpen ekstra forstærket/polstret op langs achilles senen og hen over knysterne ved anklen. Strømperne er højre/venstre syet og pasformen i vanlig stil fremragende til mine fødder. Må indrømme at jeg også har prøvet dem omvendt, altså venstre strømpe på højre ben og omvendt, uden problemer med pasformen hvilket i min optik blot er en kæmpe fordel.

Strømperne er Oeko-Tex certificeret hvilket i praksis betyder at der ikke er anvendt sundhedsskadelige kemikalier i produktionen. Jeg synes det er spændende at en teknisk producent som CEP også kigger på den side af processen. Strømperne er desuden i lighed med det øvre program fra CEP produceret i Tyskland og ikke på en obskur fabrik i Kina.

 

Outdoor Light Merino Socks på vægten. De er 18% lettere end storebror Progressive+ Outdoor Merino Socks
Outdoor Light Merino Socks på vægten. De er 18% lettere end storebror Progressive+ Outdoor Merino Socks

I praktisk brug

Jeg har brugt Outdoor Light Merino Socks til daglig brug og løbeture igennem en længer periode, samt på en 6 dages vandretur i de norske fjelde, nærmere betegnet Jotunheimen, og senest på en 4-dages rundvandring omkring Bornholm hvor dagsetaperne lå på cirka 30 kilometer i ganske varieret terræn.

Outdoor Light Merino Sock er i brug en del tyndere end CEP Progressive+ Outdoor Merino Socks og Pro+ Run Merino Socks hvilket gør at den passer glimrende ned i de fleste sko. Kompressionen er på samme niveau som vanligt, men strømpen føles en kende mere elastisk og dermed ganske nem at få på og af. Jeg har uden problemer eller tegn på mindre kompression benyttet strømpen flere dage i træk og blot hængt dem til udluftning om natten. I samme periode er strømperne også benyttet til løbetræning, og selvom de er tyndere end Run Merino strømperne jeg normalt benytter har det også været et positivt bekendtskab.

På vandreture, i første omgang seks dage på fjeldet i Jotunheim, derefter en fire dages tur på kyststien omkring Bornholm har Outdoor Light Merino Sock også fungeret som forventet. Strømpen har været brugt som inderstrømpe i et to-strømpe setup med en Teko Light Hiking strømpe i merinould som yderste lag. Denne kombination gav den helt rigtige volumen i mine Inov-8 Roclite 400 GTX vandrestøvler. Både turen i Norge og omkring Bornholm foregik uden antydningen af vabler trods mange højdemeter og hårdt terræn i Norge og relativt mange kilometer om dagen på Bornholm. På begge ture vejede rygsækken mellem 10 og 15 kilo.

Tid til en slapper på turen rundt om Bornholm på Kyststien
Tid til en slapper på turen rundt om Bornholm på Kyststien.

I praksis gik jeg med Outdoor Light Merino Sock som inderstrømpe hele dagen, alle dage på de to ture. Om natten hang de til tørre og udluftning, særligt de to første dage i Norge var det særdeles relevant idet membranen i mine støvler var slidt op og de lækkede som en si. På Bornholm havde jeg fået fingrene i et par nye støvler og undgik våde fødder. Fælles var at Outdoor Light Merino Sock efter et par dages brug blev lidt stiv at få på fødderne om morgenen, dette kunne have været afhjulpet ved at skylle strømperne op i rent vand inden de blev hængt op. Den let øgede stivhed i materialet under fodsålen var nu heller ikke noget problem, så snart de var på fødderne og i støvlerne fungerede de perfekt.

Konklusion

Hvis du, ligesom jeg, er en af dem som holder af at løbe med kompression, så vil du efter min bedste overbevisning også finde glæde ved at bruge dem til vandring. Den nye Outdoor Light Merino Sock passer perfekt til mit støvlesetup med en tynd liner og en lidt kraftigere yderstrømpe, men er også særdeles velegnet som hverdagsstrømpe og til løb grundet indholdet af merinould som gør den lige den tand lækrere end CEP’s ellers udemærkede strømper i ren kunststof.

Vandrer du udelukkende med en enkelt strømpe vil jeg i stedet anbefale dig at kigge på CEP Pro+ Outdoor Merino strømperne som er en tand tykkere og oftest vil passe bedre i et setup med kun en strømpe i støvlen/skoen.

Sidst, så er det en fremragende strømpe til løb og trailløb hvor merinoindholdet også kommer til sin ret. Den lidt mindre polstring end Run Merino strømpen fungerer rigtig fint med en del af mine trailsko.

Strømperne er udleveret til test fra CEP Sport Nordic som også kan henvise til nærmeste forhandler.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så smid dem her eller ovre på facebook, giv lyd.

12546160_10153492358418759_1915544686_o

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *