As Tucas Sestrals isolerede bukser

As Tucas Sestrals isolerede bukser – anmeldelse

As Tucas Sestrals bukser er fiberisolerede forstærkningsbukser. De er, på relativt kort tid, blevet en fast bestanddel af min pakkeliste til de køligere sæsoner. Det er de, på grund af den komfort de giver mig om morgenen før dagens arbejde, og om aftenen efter dagens dont i sporet. Samtidig har jeg med held brugt dem i soveposen og på den måde strukket en køligere (og dermed lettere) sovepose lidt ud over den angivne limit temperatur.

Forord

Jeg arbejder til hverdag i friluftsbutikken Fjeld & Fritid  hvorfor links til produkter i mange tilfælde går til danske butikker og webshops.

Jeg har tilsluttet mig The Outdoor Blogger Codex. Det betyder fuld transparens i forhold til eventuelle samarbejder med leverandører og deslige. Se på linket hvad The Outdoor Blogger Codex betyder for dig som læser.

Jeg købte i starten af året et par As Tucas Sestrals bukser direkte i deres webshop. As Tucas har ikke haft indflydelse på indholdet i denne anmeldelse.

As Tucas Sestrals isolerede forstærkningsbukser
Foto: Moses Løvstad

Hvem er As Tucas

As Tucas er en lille, såkaldt garage-producent, med vokseværk. Brandet blev i 2013 grundlagt af Marco A. Sánchez og har fokus på letvægtsprodukter til vandring og lignende aktiviteter. Udvikling og produktion foregår i Pyrenæerne, det primære salg via deres eget website med nogle få forhandlere andre steder i verden. Jeg har handlet med As Tucas et par gange nu, og kan skrive under på deres løfte om personlig behandling – jeg har ved begge handler fået udsøgt behandling og hurtig levering.

As Tucas Sestrals serien

Sestrals er As Tucas serie af fiberisolerede produkter. Serien omfatter soveprodukter som quilt, tæppe, poncho, balaclava og altså de isolerede bukser.

Bestilling

Når du shopper Sestrals bukser ved As Tucas er det lidt som at gå til skrædderen. Bukserne bliver altså produceret ud fra dine egne specifikationer. Du skal tage beslutning om:

Størrelse: XS- XXL ud fra liv- og hoftevidde samt skridtlængde. Størrelsesskemaet går fra 76 til 114 cm livvidde, men jeg er sikker på at As Tucas gerne producerer større eller mindre efter behov.

Længde: Normal, kort (-5 cm) eller lang (+5 cm).

Farve: Sort, rød, grøn eller blå.

Isolering: Varm (APEX 67), varmere (APEX  100) eller varmest (APEX 133)

As Tucas Sestrals isolerede bukser

Materialerne – Climashield APEX

As Tucas benytter virkelig lækre materialer i Sestrals bukserne. Kernen er Climashield APEX fiberisolering som holder en høj isoleringseffekt i forhold til vægten. APEX fremstillet af lange polyester hulfibre.

Climashield isoleringen fungerer på samme måde som dun ved at holde på den luft som kroppen varmer op. Fordi Climashield APEX er lange og hule fibre er isoleringen særdeles effektiv. De lange fibre gør også isoleringen formstabil hvilket eliminerer behovet for at quilte, perfekt fordi quiltning presser isoleringen sammen og dermed laver kuldebroer. Quiltning kan faktisk nedsætte isoleringsevnen med op til 50%, så det vil vi gerne undgå.

Climashield APEX kommer i tre varianter, varm (APEX 67), varmere (APEX  100) eller varmest (APEX 133).

Vask slider på isolering, men Climashield lover at APEX isoleringen efter 20 vaske stadig har 95% af sin oprindelige isoleringsevne intakt.

Yder – og indermaterialet i Sestrals bukserne er Schoeller FTC, et 12 denier nylon materiale som vejer 28 gram pr. kvadratmeter. Stoffet er blødt og meget lækkert at have på.

Det vindtætte stof er imprægneret med Schoeller Ecorepel, en fluorcarbonfri DWR imprægnering som er biologisk nedbrydelig. DWR betyder dirt and water repellant, men det gør ikke Sestrals bukserne vandtætte. Behandlingen svarer til den som får en let byge til at perle på overfladen af en let vindjakke til løb.

As Tucas Sestrals bukser i brug

Jeg købte mine Sestrals bukser i august 2016 forud for efterårssæsonens vandreture. Siden er de blevet brugt flittigt. Jeg pakker dem oftest sammen med min, nu udgåede, Berghaus VapourLight HyperTherm Reversible Hoody, som jeg fik forud for turen til Korsika samme sommer.

Gennem det seneste års tid har jeg brugt dem til vandring, fastpacking, skiløb, bikepacking og de har vist også været med på en enkelt kanotur. Jeg hiver dem ofte på om aften når køligheden og evt. myggene sætter ind. Det samme om morgenen når der skal laves morgenmad inden dagen rigtigt starter. Det er, for mig, væsentligt for min oplevelse ikke at fryse unødigt.

As Tucas Sestrals isolerede forstærkningsbukser
Foto: Moses Løvstad

Jeg valgte bukser med syntetisk fiberisolering fordi bukserne skal bruges under alle forhold. Både i teltet, men også udenfor. Et par dun isolerede bukser (med samme isoleringsniveau) ville være marginalt lettere og mere komprimerbare. De ville dog også være langt mere sårbare overfor fugt. Et par bukser med dun ville desuden skulle quiltes for at holde dunene på plads. Det vil resultere i kuldebroer og mulighed for at vinden kan pibe igennem. Sestrals bukserne er vindtætte hvilket klart er med til at holde på varmen.

Jeg er meget imponeret over komprimerbarheden af Climashield APEX materialet. Ligeledes er jeg imponeret over hvor hurtigt det finder tilbage til fuld fylde når det pakkes ud sidst på dagen.

Konstruktion og detaljer

Bukserne er meget simple i konstruktionen, i stil med et par lette vindbukser til løb, bare isolerede. Der er minimalt med syninger, ingen lynlås og ingen lommer. Her er altså tale om et rendyrket minimalist produkt med fokus på den primære funktion, isolering.

Sestrals bukserne har dog elastik i livet, og her rammer vi ind i min eneste anke ved et par ellers rigtig godt designede bukser. Helt konkret er elastikken for stram i forhold til den opgivne livvidde og ikke fleksibel nok til at variere hvor mange lag der bruges underneden.

Der er desuden også lette trykknapper ved benenderne, en lækker lille funktionel detalje som giver mulighed for at lukke vinden ude og holde varmen inde.

As Tucas Sestrals isolerede bukser

Pasformen er som man kan forvente, ikke for tæt. Det betyder at  Sestrals bukserne, lige med undtagelsen af livvidden, passer glimrende ud over et par vandrebukser. Jeg bruger dem oftest bare over et par lange underbukser, eller over de løbeshorts jeg bruger meget til de helt lette og hurtige ture.

Vægten på min bukser, størrelse S, kort benlængde, APEX 67 isolering ligger på respektable 172 gram.

Hvad ville jeg gøre anderledes?

Der er et par småting jeg kunne ønske anderledes på de ellers lækre Sestrals bukser fra As Tucas.

  • Baseret på min skridtlængde bestilte jeg bukserne 5 cm kortere end normalt. Det passer rigtig godt når jeg står i dem, men når jeg bruger dem siddende på jorden med bøjede knæ bliver de lige korte nok og varmer ikke det nederste af benet. Skulle jeg bestille igen ville jeg vælge normal benlængde for at få maksimal isolering i siddende stilling. Jeg bruger oftest bukserne på den måde, meget sjældent når jeg er i bevægelse. Derfor er det vigtigt at de passer godt her.
  • Variabel elastik snøre i livet så bukserne bedre kan tilpasses varierende lag underneden. Denne løsning har jeg selv implementeret og bruger med stor fornøjelse.

Hvor kan jeg købe Sestrals bukser?

As Tucas producerer Sestrals bukser til ordre, så du kan få dem præcis som du vil hvis du bestiller dem i deres webshop. Bemærk at fordi der produceres til ordre kan leveringstiden være op til 3 uger.

Har du lidt mere travlt? Så har Backpackinglight.dk Sestrals bukser med APEX 67 isoleringsniveau og normal benlængde på lager i sort.

Konklusion

Jeg er vanvittigt imponeret af isoleringsevnen i Sestrals bukserne. Selv den “tynde” version jeg har valgt holder rigtig effektivt på varmen. Senest i weekenden hvor morgentemperaturen på Vassfaret lå og hyggede på -12 grader. Her havde jeg sidst på natten trukket bukserne på ud over mine lange underbukser for at holde varmen i min gamle -9 graders dunpose. Har du brug for seriøst varme forstærkningsbukser, til vinterfjeld sem eksempel, giver det mening at vælge en varmere version. Men som allround isoleringsbuks er APEX 67 modellen rigeligt varm for de fleste.

Sestrals bukserne får mine varmeste anbefalinger!

As Tucas Sestrals isolerede bukser

Et par stærke alternativer

Hvis du ikke lige har lyst til at vente tre uger, eller blot gerne vil have et par alternativer så kommer de her.

Outdoor Research Ascendant Pants. Vindtætte isoleringsbukser med Polartec Alpha “fleece”. 

Montane Prism Pants. Vindtætte isoleringsbukser med PrimaLoft Silver Eco fyld. 

Arc’teryx Atom LT Pant. Vindtætte bukser med CoreLoft fiberfor. Min gode ven Moses Løvstad – små og store eventyr sværger til disse bukser. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *