Newline BLACK x LOOW Black Merino SS

Newline BLACK x LOOW Merino T-shirt – anmeldelse

Nolstalgien og nysgerrigheden blev vakt da Newline og LOOW i september annoncerede et såkaldt co-lab. Co-lab er det engelske ord for et samarbejde mellem stærke brands om et eller flere produkter. I dette tilfælde har samarbejdet mundet ud i Newline BLACK x LOOW Merino T-shirts.

Måske er du stadig ikke helt overbevist om det der med merinould og tøj til sport, i så fald synes jeg du skal starte med min artikel om merinould til udholdenhedssport.

Newline BLACK x LOOW

Forord

Jeg arbejder til hverdag i friluftsbutikken Outdoor Rødovre hvorfor links til produkter i mange tilfælde går til webshoppen.

Jeg har tilsluttet mig The Outdoor Blogger Codex. Det betyder fuld transparens i forhold til eventuelle samarbejder med leverandører og deslige. Se på linket hvad The Outdoor Blogger Codex betyder for dig som læser.

LOOW har til brug for denne anmeldelse sendt mig en Newline BLACK x LOOW Merino SS T-shirt. Hverken LOOW eller Newline har iøvrigt haft indflydelse på artiklen. 

Baggrund

Da jeg startede på sergentskolen i Varde i 1992 stod vores første store valg som håbefulde, udødelige sergentelever mellem Newline og Trimtex som leverandør af træningsdragter. Valget faldt på Newline og vi fik leveret nogle fantastiske lilla dragter med laksefarvede trimmings. Det var skønne sager. Farven desuagtet var produktet i orden. Vores Newline dragter blev tævet igennem både terrænløb og forhindringsbane i mange mange timer.

Newline BLACK x LOOW Black Merino SS

I den mellemliggende periode har jeg kun fulgt Newline på sidelinien. Firmaet blev grundlagt i 1981 af jægersoldaten Helge Petersen som gav sig i kast med at sy træningstøj af faldskærmsstof. Netop faldskærmen kommer vi tilbage til. Linierne fra træningsskærmen T-10 går nemlig igen i Newline BLACK x LOOW Merino SS.

Jeg købte min første LOOW merinould T-shirt i webshoppen for et års tid siden. Årsagen var ønsket om at kunne gå med merinould, også til “almindeligt” tøj som jeans og jakkesæt uden at ligne en som har glemt at skifte fra sportstøjet. De nye T-shirts fra LOOW er tilstrækkelig low key i snittet til at passe ind i hverdagsgarderoben.

I lighed med Newline er LOOW startet af en tidligere jæger, Anders Lorentzen.  Han ville gerne  bruge de lækre merinould produkter han kendte fra sin tid i korpset til hverdagsbrug.

Igennem det seneste år har jeg købt både langærmede og kortærmede T-shirts hos LOOW. Faktisk har jeg vist kun en enkelt bomulds T-shirt tilbage i garderoben.

LOOW har endnu et es i ærmet som gør at jeg er ret vild med dem, det kan du læse mere om i min artikel om merinould til udholdenhedssport.

Newline BLACK x LOOW indpakningen er som altid i en klasse for sig.
Newline BLACK x LOOW indpakningen er som altid i en klasse for sig.

Newline BLACK x LOOW co-lab

Med baggrund i den fælles fortid i Jægerkropset har LOOW og Newline startet et samarbejde om foreløbig en kort- og en langærmet T-shirt i merinould. LOOW har budt ind med deres ekspertise i forhold til merinould, og Newline med det ikoniske faldskærmsinspirerede design. Metervaren er den samme som findes i LOOW’s 135-serie T-shirts. Det er altså en relativt tynd 135 gram pr. m2 vævning, perfekt til aktivt brug. Metervaren er vævet i Danmark af 17,5µ merinould fra New Zealand og trøjen er syet i Europa.

Hvordan fungerer den så?

Jeg har løbet, cyklet og brugt den kortærmede Newline BLACK x LOOW Merino T-shirt til hverdagsbrug, faktisk bare udsat den for præcis samme behandling som alle mine andre T-shirts i merinould. Jeg kan konstatere at den sidder godt. Den er lang nok i snittet til ikke at krybe op ved aktivt brug. Faktisk har ryggen ekstra længde hvilket gør pasformen ekstra velegnet til både løb og i særdeleshed cykling. Det samme gælder ærmerne, der selvom det er en kortærmet model, går helt ned til albueleddet. Det er længere end på mine tilsvarende T-shirts fra eks. Aclima og Inov-8 og ganske passende for årstiden. Til sommer vil jeg foretrække ærmet lidt kortere.

Syningerne på fronten, som jeg eller var lidt bekymrede for, har på intet tidspunkt generet under brug. Kvaliteten i metervaren er den samme som de LOOW T-shirts jeg har brugt det seneste år, og her kan jeg konstatere at de holder både farve og pasform selv efter mange vaske.

Newline BLACK x LOOW på tur forbi mindesmærket for danske soldater faldet under tjeneste siden 1948.
Newline BLACK x LOOW på tur forbi mindesmærket for danske soldater faldet under tjeneste siden 1948.

Vidtgående service hos LOOW

En ekstra detalje ved LOOW som jeg  virkelig tænder på  er muligheden for at få repareret deres T-shirts hvis der kommer et hul i dem, gratis! Se det er kundeservice som rykker, og rammer en voksende tendens imod at undgå at smide ting ud men istedet genbruge og reparere.

LOOW har lavet et samarbejde med Strauss Skrædderi, der har afdelinger i København, Lyngby, Kolding, Vejle og Århus. Har din T-shirt fået småskader eller huller efter vask og almindeligt brug, kan du derfor få dem repareret her.

Udfyld LOOW’s formular her, vedhæft et billede af skaden. Kan det repareres sender LOOW en reparationsseddel, du skal medbringe til skrædderen. Reparationen er gratis.

Det eneste du selv skal gøre, er at aflevere og afhente T-shirten hos skrædderen.

Newline BLACK x LOOW

Konklusion

Den sporty tætsiddende pasform, lækker metervare, udstrakt service og en forventning om god levetid gør at Newline BLACK x LOOW Merino T-shirt får højeste karakter i min bog.

Nåhja, og som en ekstra lille drengerøvs detalje gør det ikke noget at farven, C-130 Grey, er navngivet efter den grå farve på Flyvevåbnets C-130 Hercules fly som Jægerkorpset bruger til faldskærmsudspring.

Jeg har to små bekymringer i forhold til den testede T-shirt.

– hvor godt det fine merinould materiale holder ved fastsyningen af gummimærket med faldskærmen, det er en detalje som først vil afsløres efter længere tids brug.

– den syning som ligger på toppen af skulderen tænker jeg vil genere mig ved længere tids løb eller vandring med rygsæk. Jeg ville foretrække at denne syning ikke fandtes. Til hverdagsløb uden rygsæk bemærker jeg den ikke, men ville ikke tage chancen til et længere løb.

Hvor kan du købe den?

Newline BLACK x LOOW Merino T-shirts kan købes via webshops hos henholdsvis LOOW og Newline. Desuden kan de, så længe lager haves findes hos Salling og Illum. Newline BLACK x LOOW Merino Shortsleeve koster 600,- og Longsleeve koster 700,-. Det matcher godt med hvad tilsvarede produkter fra andre producenter i samme kvalitet koster.

Mere om merinould

Hvis du vil læse lidt mere om uld, kan du hoppe videre til et par af mine andre artikler herunder.

Anmeldelse af Ashmei Merino + Carbon Running Jersey

Duel – Salomon Minim Critical LS TEE vs. INOV-8 Base Elite 150 Merino LS

Anmeldelse af CEP Run Merino kompressionsstrømper

Hold varmen når kulden banker på

Anárjohka Warmwool undertøj fra Aclima

Min svenske skribentkollega Traillöparen har testet en ordentlig stak beklædning fra Aclima sidste vinter, den artikel kan du læse her.

 

 

 

2 tanker om “Newline BLACK x LOOW Merino T-shirt – anmeldelse”

  1. Hej. Min søn ønsker sig nogle af jeres produkter, men jeg har først set/undersøgt dem/jeres hjemmeside nu. Vi er tæt på jul, og vi bor ved Kolding fjord, så hverken Salling eller Illum er realistiske indkøbsmuligheder for os. MEN – så læste jeg om jeres skræddere. Var der en idé i at sende en vare med en reparation til Kolding? Ville det kunne lade sig gøre?
    Venlig hilsen.
    Annelise Uhlemann.
    Skærbæk, 7000 Fredericia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *