Jeg har løbet med Ashmei Merino + Carbon Running Jersey siden det tidlige forår og må indrømme at jeg til en start var en anelse skeptisk overfor denne T-shirt. Ikke på grund af merinoulden, eller snittet, men på grund af det lækre udseende. Jeg indrømmer gerne at det er overfladisk og også gerne at jeg tog fejl, det har har været en udsøgt fornøjelse at løbe i Ashmei Merino + Carbon Running Jersey – ganske på linie med andre gode merino T-shirts jeg har prøvet. Hvis du vil læse lidt om hvorfor jeg er så vild med merinould kan du kigge i artiklen her.
T-shirten er konstrueret med en høj krave og en kort lynlås foran, meget lig en cykeltrøje og det er detaljer som jeg har lært at sætte pris på i det daglige. Den høje krave giver lige det ekstra beskyttelse når vejret viser lidt tænder og lynlåsen gør det muligt at ventilere effektivt når temperaturen er højere. Det betyder at Ashmei Merino + Carbon Running Jersey faktisk fungerer rigtig godt på alle fire årstider, især hvis den kombineres med et par løse ærmer som for eksempel Inov-8 Merino Armwarmers.
Der hvor min skepsis satte ind var de, i mine øjne, unødige syninger, med kontrastfarver på tværs af venstre bryst og ned over ryggen. De syninger havde potentiale til at give dumme slidsår mente jeg. Men efter mere end ½ års brug må jeg konstatere at det ikke har været tilfældet. Til gengæld løfter de indsyede kontraster trøjen væsentligt visuelt og det er altså ikke så skidt endda.
Pasformen er forholdsvis tæt, i hvert fald til min kropsbygning, hvilket er et kæmpe plus i min bog. Der er ikke noget værre end en løstsiddende våd løbe T-shirt som sjasker ind mod ryggen ved hvert et skridt. Og jeg mener det når jeg skriver våd, jeg sveder som en hest når jeg træner. Selvom Ashmei praler med at deres Merino + Carbon materiale transporterer fugt 10 gange hurtigere end normal merinould, så er det ihvertfald ikke nok til at følge med når jeg sveder.
Merino + Carbon Running Jersey bliver, i lighed med alle andre T-shirts, drivvåd under træning og er med mine uvidenskabelige briller cirka lige så længe om at tørre som mine andre merino T-shirts. Til gengæld har merinoulden den fordel at den ikke på samme måde som en T-shirt i kunststof føles kold når aktivitetsniveauet sænkes, det betyder at Ashmei T-shirten er super anvendelig til for eksempel ultraløb, adventure race og andre sportsgrene med varierende aktivitetsniveau.
Jeg har vasket trøjen med Aclima Ull Shampoo, og jeg anbefaler at du gør det samme af to årsager. Aclimas Ull Shampoo indeholder nemlig, i modsætning til de fleste andre uldvaskemidler som blot er milde sæber, lanolin som er fårets naturlige fedtstof. Lanolin holder merinoulden blød, elastisk og kløfri – samtidig forstærker lanolin merinouldens naturligt bakteriehæmmende egenskaber og medvirker til en lugtfri oplevelse. Har du ikke lige adgang til Aclima Ull Shampoo, så kan jeg også anbefale Zebla Uldvask som ligeledes indeholder lanolin.
Tilbage til pasformen – de korte ærmer går relativt langt ned på overarmen, en feature som jeg synes er rigtig fed med de rigtig varme dage som en mulig undtagelse. Især i forbindelse med brug af armvarmere er det guld værd med det ekstra overlap som sikrer at man ikke pludselig står med eksponeret hud i kedeligt vejr.
På højre side af trøjen findes en lille lynlåslomme som fint kan rumme et par gels, en nøgle eller en iPod til løbeturen. Vælger man at medbringe en iPod har Merino + Carbon Running Jersey i nakken en lille krog som sikrer at hovedtelefonerne bliver siddende hvor de skal.
Konklusion: Merino + Carbon Running Jersey fra Ashmei lever fuldt op til forventningerne. Den lille lynlås på højre side kunne godt være en blødere kvalitet, men det er ikke noget som generer under løb. Lynlåsen på brystet er perfekt til ventilation og den høje krave er rigtig god hvis man jævnligt løber med vest eller rygsæk.
Jeg har fået Merino + Carbon Running Jersey til test fra Ashmei i UK – modellen koster cirka 800,- i butikkerne.
2 tanker om “Ashmei Merino + Carbon Running Jersey – anmeldelse”