Duel – Salomon Minim Critical LS TEE vs. INOV-8 Base Elite 150 Merino LS

Merinould begynder stille og roligt at blive accepteret som et fuldgyldigt teknisk materiale, også blandt producenterne af løbegear og til andet end strømper. Jeg har i flere år løbet med trøjer fra Aclima, Devold, Icebreaker og andre traditionelle outdoor producenter når sommertemperaturerne falder sammen med kviksølvet i termometret.

Kviksølvet dropper i termometret, det er ved at være tid til merinould som inderste lag.
Kviksølvet dropper i termometret, det er ved at være tid til merinould som inderste lag.

I år er der så dukket nye modeller op med højt indhold af merinould i min postkasse, i skikkelse af Salomon Minim Critical LS TEE og INOV-8 Base Elite 150 Merino LS, men hvordan klarer de to sig op mod hinanden? Denne duel er baseret på erfaringerne fra et par løbeture med hver trøje og jeg kan derfor ikke konkludere noget på holdbarheden over længere tids brug hvorfor dette ikke vægtes i bedømmelsen.

De to duellanter Salomon Minim Critical LS TEE og INOV-8 Base Elite 150 Merino LS.
De to duellanter Salomon Minim Critical LS TEE og INOV-8 Base Elite 150 Merino LS.

Hvis du vil vide lidt mere om merinouldens fremragende egenskaber har jeg skrevet en artikel som du kan læse her.

INOV-8 Base Elite 150 Merino LS
Inov-8 har valgt en metervare bestående af 95% australsk merinould og 5% lycra. Merinoulden er en superfin 18,5 micron kvalitet som ifølge Inov-8 kommer fra etisk korrekte kilder. Den tilsatte lycra giver sammen med den naturligt elastiske merinould en behageligt strækbar metervare som nærmest smyger sig om kroppen.

Base Elite 150 Merino LS er fremstillet i et meget kropsnært snit, præcis som det første lag mod huden skal være når det skal bruges under hård fysisk aktivitet. Alle sømme er flade og placeret for at give færrest mulige gener i forbindelse med brug af rygsæk eller vest. I den forbindelse er det værd at nævne at man må forvente et hårdere slid på en trøje i merinould ved brug af rygsæk i forhold til en tilsvarende i kunststof. Dette er gældende for alle trøjer med et højt indhold af merinould idet materialet ikke har samme mekaniske slidstyrke som kunststoffer.

Den tætte pasform fortsætter ned gennem ærmerne som er lange nok til at dække håndryggen når de indbyggede tommelfinger loops tages i brug. Dette er en super lækker detalje som kan enten udskyde behovet for eller give en perfekt integration med handsker.

Ærmet på INOV-8 Base Elite 150 Merino LS har med hul til tommelfingeren den perfekte længde til de kølige løbeture hvor det ikke er helt koldt nok til handsker endnu.
Ærmet på INOV-8 Base Elite 150 Merino LS har med hul til tommelfingeren den perfekte længde til de kølige løbeture hvor det ikke er helt koldt nok til handsker endnu.

Halsåbningen har en let forhøjet krave som giver en udvidet beskyttelse mod slidsår fra rygsæk eller vest. I nakken er sømmen dækket med et tyndt kantbånd, den detalje har Salomon løst bedre med en tynd tape. Solbeskyttelsesfaktoren er angivet til 40+, helt perfekt til det kølige forårsvejr som ofte byder på overraskende højt UV-index.

Pris: 650,-

Materialer og vaskeanvisning
95% merinould, 5% lycra, vægt: 137 gram i str. small
Vaskes ved 30 grader, må ikke tørretumbles. Jeg anbefaler altid brug af uldspecifik vaskemiddel med lanolin idet enzymerne i normalt vaskemiddel kan ”æde” de tynde merinouldfibre og på sigt give en trøje med utilsigtede huller. Desuden bidrager lanolin til at forstærke merinouldens bakteriebekæmpende egenskaber.

Salomon Minim Critical LS TEE
Salomons metervare er en super blød, lidt tungere, sag med 65% merinould og 35% Cocona (http://cocona.com/technology/ ) som er en speciel udviklet polyesterfiber. Coconafibren er udviklet for at give bedre ventilation, hurtigere tørretid, bedre UV beskyttelse og færre lugtgener. Ifølge Salomon angives UV-beskyttelsesfaktor ikke for beklædning hvis denne er under 50 hvorfor dette ikke er særskilt angivet for denne trøje.

Minim Critical LS Tee er angiveligt syet med Active Fit, Salomons næst tætteste pasform, og flade sømme som ikke generer nogen steder. Indvendig i nakken er sømmen yderligere tapet med en tynd tape for 100% at eliminere muligheden for at noget gnaver ved brug af rygsæk. Tapen er en rigtig lækker detalje jeg gerne så flere producenter benytte sig af.

En lækker detalje er den tynde tape i nakken.
En lækker detalje er den tynde tape i nakken.
Minim Critical LS Tee har lidt for stramme ærmegab kombineret med noget løse ærmer.
Minim Critical LS Tee har lidt for stramme ærmegab kombineret med noget løse ærmer.

Active Fit giver en velsiddende trøje over min brystkasse og ryg mens trøjen stadig føles lidt for løs omkring maven og livet. Desværre er proportionerne i ærmegab og ærmer ikke ramt spot on. Mens ærmegabet føles snævert under armhulerne er der for meget løst stof i selve ærmet hvor man nemt kunne barbere 1/3 væk uden at de på nogen måde ville blive snævre. Længden ville så også være helt perfekt, med den nuværende pasform er de for lange til mine arme.

Der er god plads i ærmerne på Minim Critical LS Tee, desværre ikke rigtig Active Fit i mine øjne.
Der er god plads i ærmerne på Minim Critical LS Tee, desværre ikke rigtig Active Fit i mine øjne.

Materialer og vaskeanvisning
65% merinould, 35% polyester, vægt: 173 gram i str. small
Vaskes ved 30 grader, kan tørretumbles ved lav varme. Jeg anbefaler altid brug af uldspecifik vaskemiddel med lanolin idet enzymerne i normalt vaskemiddel kan ”æde” de tynde merinouldfibre og på sigt give en trøje med utilsigtede huller. Desuden bidrager lanolin til at forstærke merinouldens bakteriebekæmpende egenskaber.

Pris 800,-

Konklusion
Med en lækrere metervare, mere atletisk snit, tommelfinger loops og bedre pris fremstår INOV-8 Base Elite 150 Merino LS som en klar vinder i denne lille duel.

Det er min fornemmelse at der måske er sket en fejl i produktionen af Salomon Minim Critical LS Tee, men det er ren spekulation fra min side. Når jeg sammenligner med de gennemførte designs jeg ellers har haft fingre og krop i fra de franske specialisters side fremstår Minim Critical LS Tee dog desværre som noget af et fejlskud.

6 tanker om “Duel – Salomon Minim Critical LS TEE vs. INOV-8 Base Elite 150 Merino LS”

  1. Hej
    Hvordan er størrelserne på Inov8, vil købe en på nettet, men gider ikke ende med en forkert størrelse.

    Mvh

    Troels

  2. Tak, svinger mellem medium og large, alt afhængig af ærmelængder og kropslængder, så snupper nok en large. Den bliver god til både løb og vandring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *