I fuld firspring til Trailman 25K i Rude Skov. Inderst på overkroppen har jeg en CEP Ultralight LS Shirt med en tritop udover for at få lommerne. Foto: Stine Sophie Winckel

CEP Ultralight shirt – anmeldelse

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er rigtig glad for merinould som inderste lag både til løb, cykling og vandring. Særligt når vejret rammer den mere kedelige ende af skalaen foretrækker jeg uldens karakteristika med undtagelse af når der skal trænes hårdt og kort. Men faktisk bruger jeg også en stor del af året svedtrøjer af kunststof, og jeg har her kigget på en af dem jeg bruger mest.

Det tyske mærke CEP er mest kendt for sine kompressionsstrømper, til både løb, cykling og mange andre sportsgrene. Men faktisk har CEP produkter i flere kategorier. En del af disse anvender kompression i stor eller mindre grad, mens andre ikke gør. CEP er således mere end blot kompressionsstrømper, og en af de kategorier, som ikke indeholder kompression er Active, hvor Ultralight Shirt hører til.

CEP Ultralight shirt er særdeles alsidig. Her en tidlig morgentur i det skånske med vindstille og en temperatur lige omkring frysepunktet.
CEP Ultralight shirt er særdeles alsidig. Her en tidlig morgentur i det skånske med vindstille og en temperatur lige omkring frysepunktet.

CEP Ultralight shirt er syet i en super let metervare af 67% polyamid og 33% polyester. Pasformen er helt tæt, og for at citere en anden bruger så føles det næsten som ikke at have noget på. Trøjen har minimalt antal syninger hvilket sammen med den tætte pasform og utroligt bløde metervare er med til at forebygge gnavsår på overkroppen ved løb med rygsæk eller vest samt ømme brystvorter som ofte opstår når inderste lag sidder lidt for løst.

CEP Ultralight shirt under Inov-8 Race Elite 70 Windshell. Denne kombination fungerer fint for mig på selv lange ture i frisk tempo med lave temperaturer og vind.
CEP Ultralight shirt under Inov-8 Race Elite 70 Windshell. Denne kombination fungerer fint for mig på selv lange ture i frisk tempo med lave temperaturer og vind.

Udover den høje komfort i pasform, metervare og (manglende) syninger er jeg ret pjattet med CEP Ultralight trøjens evne til at transportere sveden væk fra min hud så den kan fordampe eller søge videre ud i et eventuelt mellemlag hvis det er koldt nok til at jeg bruger noget imellem undertrøjen og jakken. Det betyder at trøjen tørrer hurtigere end noget andet jeg indtil videre har prøvet, en rigtig lækker detalje når der skal løbes langt med varierende intensitet og måske ligefrem hikes undervejs.

Derfor var CEP Ultralight trøjen et oplagt valg for mig da jeg i november sammen med Moses forsøgte at fastpacke på tværs af Skåne af Kust-kustleden. Jeg oplevede begge de dage jeg var i gang at kunne “sidde trøjen tør” i løbet af max 10 min under en dunjakke efter dagens etape. På den måde slap jeg for at bruge min reservetrøje i shelteret og for at tage en kold og klam trøje på næste morgen.

Fastpacking på Skåneleden Kust-kustleden med Inov-8 Race Elite 150 Stormshell over CEP Ultralight shirt. Selv i øsende regn og november temperaturer gav det et perfekt "indeklima". Foto: Moses Løvstad
Fastpacking på Skåneleden Kust-kustleden med Inov-8 Race Elite 150 Stormshell over CEP Ultralight shirt. Selv i øsende regn og november temperaturer gav det et perfekt “indeklima”. Foto: Moses Løvstad

Jeg bruger størrelse small i det meste beklædning, og CEP Ultralight shirt sidder perfekt på mig i denne størrelse. Du kan altså roligt vælge samme størrelse som du ellers bruger. Dog oplever nogle den som en kende kort i kroppen, så prøv lige før du køber. Som det fremgår af billederne er det ikke noget problem med min overkrop i normallængde.

Vægten er som tidligere nævnt lav, faktisk vejer en langærmet i str. S kun 76 gram mens en tilsvarende kortærmet rammer 58 gram på min vægt.

Selvom Ultralight Shirt giver en fin isolering under en vindjakke eller en rigtig skal, så fungerer den faktisk lige så godt som en tynd T-shirt alene, når temperaturen når sommerlige tilstande. Jeg har med held brugt den som eneste lag på lange 50+ km ture og været vældig tilfreds med både svedtransport og solbeskyttelsen.

Modsat andre trøjer i kunststof oplever jeg ikke massive problemer med svedlugt fra trøjen, om det hænger sammen med fiber konstruktionen eller noget andet ved jeg ikke. Men faktum er at jeg ofte kan træne med den i to dage og blot lufte den mellem turene. Det har jeg ikke oplevet ret ofte før.

Trailløb på Bjärehalvön med CEP Ultralight T-shirt på overkroppen.
Trailløb på Bjärehalvön med CEP Ultralight T-shirt på overkroppen. Foto Moses Løvstad

CEP Ultralight shirt findes i “farverne” sort og hvid samt med både lange og korte ærmer. Omkring 1. februar lander en sleeveless version, som jeg allerede er blevet voldsomt glad for, på markedet. Oplagt til både løb, cykling, rulleski og i fitness centret.

Konklusion
Som det fremgår af ovenstående er jeg temmelig begejstret for trøjen og den får altså en klar anbefaling herfra.

Fordele:
– let
– lækker tæt pasform
– super blødt materiale
– ekstremt hurtigt tørrende
– findes med tre ærmelængder: lang, kort og sleeveless

Ulemper:
– lidt kort i konstruktionen for nogle
– findes kun i sort og hvid

 

CEP Ultralight Shirt langærmet
CEP Ultralight Shirt langærmet

 

CEP Ultralight Shirt kortærmet
CEP Ultralight Shirt kortærmet

 

CEP Ultralight Shirt sleeveless
CEP Ultralight Shirt sleeveless

 

 

4 tanker om “CEP Ultralight shirt – anmeldelse”

  1. Jeg undrer mig lidt over pasformen? Jeg bruger selv en str. small og synes godt undertrøjen kunne have siddet lidt tættere til kroppen. Ærmerne er dog skudt noget ved siden af, hvis pasformen skal være tiltænkt en “klassisk” løbekrop. På mig sidder ærmerne rimeligt løst på overarmene og meget løst og poset på underarmene. Til sammenligning sidder mine Odlo Evolution Light trøjer meget bedre på mig (her passer str. small perfekt).

    1. Hej Lars,

      Tak for din kommentar. Jeg oplever ikke nogen problemer med pasformen i hverken langærmet, kortærmet eller sleeveless. Trøjen sidder tæt på min krop og pænt på ærmerne, lidt løsere på overarmene end på underarmene som sidder rigtig godt til.

      Synes bare det er fedt at du har fundet noget som sidder bedre på dig, måske jeg skal kaste et stykke blik på Odlo Evolution Light trøjen og se om den er lige så fed som CEP Ultralight.

  2. Jeg bestilte den i medium og syntes den var alt for lille. Jeg er 187 og 76 kg og slank. Har bestilt den i større str XXL. Så må jeg se hvordan den passer når jeg får den. Men fedt design og let trøje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *