capCAP fra Humangear

Drikketud til Nalgene – capCAP fra Humangear

Jeg elsker at bruge Nalgene flasker! Ikke så meget på vandreture hvor jeg lægger vægt på… vægten, men på kano- og vinterture samt i hverdagen synes jeg de er eminente på mange områder. Det eneste jeg ikke er vild med, er at drikke fra den store åbning, men det er der råd for med capCAP fra Humangear.

Forord

Jeg arbejder til hverdag i friluftsbutikken Outdoor Rødovre hvorfor links til produkter i mange tilfælde går til webshoppen.

Jeg har tilsluttet mig The Outdoor Blogger Codex. Det betyder fuld transparens i forhold til eventuelle sponsorater, samarbejder med leverandører og deslige. Se på linket hvad The Outdoor Blogger Codex betyder for dig som læser.

Til denne artikel har jeg indkøbt to styk capCAP fra den skandinaviske importør.

Nalgene Widemouth flasker er populære turmakkere

…og det er med god grund. De er fri for både BPA, BSP og Phtalate, og så er de designet til at være hårdføre bæster. Derudover lukker de helt tæt. Du kan faktisk fylde dem med varmt vand og bruge dem som varmedunk i soveposen. Den store åbning gør det nemt at fylde flasken. Det gælder både hvis der skal isterninger i, eller hvis der skal hældes smeltet sne fra gryden over i flasken. Samtidig gør den store åbning det også let at rengøre flasken, enten med børste eller i opvaskeren efter turen.

capCAP fra Humangear Nalgene Widemouth Blue
Nalgene Widemouth drikkeflaske med standard låg.

 

Det betyder at Nalgene Widemouth flasker, er tæt på at være verdens bedste turmakker – også bare til hverdagens vandforbrug.

Nalgene flasker er dog ikke altid lige lette at drikke af, særligt for børn kan den store åbning volde lidt problemer, men også voksne kan have brug for lidt hjælp. Jeg har, personligt, foretrukket min tilsvarende model fra Nathan i mange år. Den har nemlig både den store åbning og en perfekt drikketud.

Min trofaste Nathan Bigshot flaske med både stor åbning og god drikketud. Her på Lake Laberge i Yukon, på vej ned af Yukon River.
Min trofaste Nathan Bigshot flaske med både stor åbning og god drikketud. Her på Lake Laberge i Yukon, på vej ned af Yukon River.

capCAP fra Humangear

Inden vi kommer til humlen i denne artikel er det værd at nævne at Nalgene faktisk laver et drikkelåg til Widemouth flasker, det kan du finde her. Jeg er dog forelsket i skruelåget på min Nathan Bigshot flaske, så jeg fandt i stedet frem til capCAP fra Humangear. Firmaet kender jeg fra tidligere. De producerer også det fede GoBites Duo turbestik som er fast inventar i min rygsæk på vandreture og en del andre praktiske tilbehørsstumper.

capCAP fra Humangear

Noget af det jeg synes er rigtig fedt ved Nalgene Widemouth flasker er, ja- den store åbning, som gør det nemt at få rengjort flasken, fylde isterninger på en varm dag, påfylde vand via et vandrensningsfilter og fylde kogende vand på flasken når jeg er på vintertur. Den store åbning er dog ikke særskilt fed at drikke af, men det løser capCAP låget på fornemste vis.

capCAP fra Humangear. Rensning af vand er bare nemmere når flaskens åbning er stor. Her filtrerer jeg vand fra mit Sawyer Mini filter i min Nathan Bigshot flaske som fungerer efter samme princip som en Nalgene Widemouth med capCAP låg.
Rensning af vand er bare nemmere når flaskens åbning er stor. Her filtrerer jeg vand fra mit Sawyer Mini filter i min Nathan Bigshot flaske som fungerer efter samme princip som en Nalgene Widemouth med capCAP låg.

Humangear beskriver selv låget som “det civiliserede 2-i-1 låg til Nalgene, Camelbak og andre widemouth flasker, og jeg er tilbøjelig til at give dem ret.

capCAP fra Humangear
Nalgene Widemouth drikkeflaske med Humangear capCAP låg.

Låget består af det store låg som erstatter det oprindelige låg på din Nalgene flaske. På toppen af det sidder endnu et skruelåg som giver adgang til et mindre, mere drikkevenligt mundstykke. Det lille mundstykke er behageligt rundet af, så det ikke skærer eller generer når du drikker

Jamen, så er det tungere!

Yes, capCap er tungere end standard Nalgene låget, se bare vægten på billederne herunder. For mig opvejer den ekstra funktionalitet og komfort rigeligt de ekstra gram.

capCap fra Humangear. Originalt Nalgene låg til widemouth flaske som vejer XX gram.
Originalt Nalgene låg til widemouth flaske som vejer 18 gram.
capCAP fra Humangear. capCAP låget fra Humangear vejer XX gram, altså en vægtforøgelse på hele XX gram.
capCAP låget fra Humangear vejer 39 gram, altså en vægtforøgelse på “hele” 21 gram.

Konklusion

capCap fra Humangear er nu fast makker på mine Nalgene Wide Mouth flasker, og giver mig langt bedre drikkekomfort. Samtidig har jeg stadig mulighed for at benytte den store åbning til påfyldning. Det er særligt relevant når jeg bruger et vandfilter eller når der skal fyldes kogende vand på flasken efter smeltning af sne på vintertur.

capCAP koster cirka en 50’er og kan for eksempel findes hos Bushcraftbutikken her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *