Nathan Trail Lock Laces

Nathan Lock Laces til trail – anmeldelse

Under mottoet WIN. NEVER TIE. har Lock Laces i en del år solgt elastik snørebånd til løbere og triatleter. Jeg har slidt en del sæt op i mine landevejsløbesko, men har altid fastholdt at konceptet ikke fungerer til trail. Den indbyggede elasticitet forhindrer at skoen sidder ordentligt fast så foden kan skøjte rundt i skoen og i værste fald hvor skoen sidder fast i mudder er det alt for nemt at løbe ud af skoen og stå der i strømpefødder.

Nathan Trail Lock Laces kommer i en lille plastic indpakning.
Nathan Trail Lock Laces kommer i en lille plastic indpakning.

Den “bekymring” har Nathan adresseret ved at lancere en model specifikt til trailbrug som er tyndere og langt mindre elastisk. Jeg har prøvet den af i to par sko over et par måneder og er faktisk ganske tilfreds med denne løsning som da også i udførsel ligner det som Salomon benytter sig af på langt de fleste af deres modeller.

Indhold og data

I den lille pose finder man et sæt snørebånd, to snørelåse og to endedippedutter. Snørebåndene er 130 cm lange, og altså lange nok til selv de allerstørste trailsko. Den samlede vægt for hele sættet er beskedne 11 gram på min kalibrerede køkkenvægt, så det er altså heller ikke noget som kommer til at tynge din sko ned. Et sæt normale snørebånd til mine sko i str. 41-agtigt vejer typisk mellem 8 og 12 gram.

Nathan Trail Lock Laces på vægten som stopper ved 11 gram.
Nathan Trail Lock Laces på vægten som stopper ved 11 gram.

Montering i skoen

Det er helt enkelt at erstatte de originale snørebånd med Trail Lock Laces. De nye snører trækkes blot i skoen, igennem snørelåses, klippes af i passende længde og lukkes af med den medfølgende snørebåndsendedippedut. Her er det værd at bemærke at det er en klar fordel ordne afkortningsdelen med foden monteret i skoen. Særligt hvis man er vant til at bruge de “normale” elastiske Lock Laces kan man nemt komme til at justere den overskydende del for kort så det bliver sværere end nødvendigt at komme i skoen. Årsagen er at Trail Lock Laces ikke giver sig nær så meget som de normale, og det er jo netop hele ideen med dem, fordi skoen så rent faktisk sidder fast på foden når terrænnet viser lidt tænder.

Det skete for mig ved den første montage, og eftersom snøren ligesom er klippet er det bare at leve med det.

Trail Lock Laces i brug

Jeg har brugt Trail Lock Laces i to forskellige par trailsko. For at kunne sammenligne oplevelsen direkte med normale snørebånd har jeg kun skiftet i den ene sko.

Nathan Trail Lock Laces i Inov-8 Race Ultra 270 - her fik jeg klippet enderne lidt for kort.
Nathan Trail Lock Laces i Inov-8 Race Ultra 270 – her fik jeg klippet enderne lidt for kort.

Min oplevelse i brug er at Trail Lock Laces holder skoen tilstrækkeligt godt fast til langt det meste terræn. Jeg har dog ikke prøvet i dyb mudder, men her kan selv en sko som er bundet rigtigt blive trukket af hvis man er uheldig.

Trail Lock Laces er ikke helt så hurtige i brug som de normale Lock Laces som på grund af elasticiteten ikke behøver at blive løsnet ret meget, om overhovedet, for at vride skoen af og på. Med Trail Lock Laces skal der stadig arbejdes med at trække snøringen til så skoen sidder fast, men det er til gengæld hurtigere at lukke snørelåsen end at binde en ordentlig sløjfe med lås som er påkrævet i sporet.

Konklusion

Skal det gå rigtigt stærkt med at få skoen af og på, så er de traditionelle elastiske Lock Laces fortsat vejen frem i min optik. Har du derimod brug en en løsning som fortsat er hurtigere end normale snørebånd, men som holder foden lige så godt fast, så er Trail Lock Laces et kig værd. Både trailløberen og asfaltløberen som på grund af overpronation og det deraf afledte behov for at låse foden fast i skoen vil kunne få gavn af Trail Lock Laces som alternativ til almindelige snørebånd. Det samme gælder atleten som dyrker X-Terra og andre former for cross duatlon hvor hurtige skift mellem cykel- og løbesko skal holdes op mod at skoen skal sidde fast på tekniske passager i sporet.

Trail Lock Laces i mine godt brugte Inov-8 Trailroc 235
Trail Lock Laces i mine godt brugte Inov-8 Trailroc 235. Standard Lock Laces i et par F-Lite 195 i baggrunden.

Nathan Lock Laces til trail kan du finde hos Løbeshop her eller hos Outdoor Rødovre her.

Jeg har fået Trail Lock Laces udleveret til test af den danske importør ODEX.

Har du spørgsmål eller kommentarer hører jeg rigtig gerne fra dig. Enten i en kommentar her på bloggen eller ovre på Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *