New Balance RunIQ

RunIQ – New Balance vil lege med elektronik

Det er ikke kun Garmin som annoncerer nye spændende produkter på CES i Las Vegas i disse dage. En af de mindre omtalte, men ikke desto mindre ganske spændende nyheder er RunIQ som NB annoncerede var på vej allerede sidste år. RunIQ er baseret på Android Wear platformen i lighed med eks. Polar M600 som jeg p.t. har til test.

Partnerskab med Strava

Min formodning er at RunIQ i lighed med M600 fra Polar vil være et typisk Android Wear smartwatch med en indlejret sports/løbe applikation fremfor et fuldblods sportsur. I dette tilfælde tyder det på at den indlejrede løbe app er fra Strava, hvilket i givet fald er ret godt tænkt af folkene bag.

Strava er de facto det stærkeste sociale netværk, set med internationale briller, på sportsscenen. Det er her man følger hinandens bedrifter og træning. Selvom de store spillere på markedet for sportsure også har ret tæt og direkte integration med Strava giver det 100% mening for New Balance at læne sig op af et stærkt brand på analyse siden frem for at opfinde deres egen backend for så at låse brugerne fast her som man så med eks. TomTom og Polar i starten.

New Balance RunIQ

Med køb af RunIQ inden 1/2-17 følger desuden 3 måneders prøve på Strava Premium hvorefter man fortsætter på Stravas normale platform hvis ikke man selv vælger at opgradere igen.

GPS og pulsmåling

RunIQ har indbygget GPS modtager og logger tid, distance, tempo og kadence hvilket betyder at uret også indeholder et accelerometer og gyroskop.

Pulsmåling foregår ved hjælp af den indbyggede optiske pulsmåler, det er efterhånden standard på markedet og kun hvis man ønsker særligt avancerede funktioner eller virkelig høj præcision giver det mening at benytte en traditionel brystrem.

Baseret på New Balances intro styres RunIQ med en kombination af trykfølsom skærm og dedikerede knapper. Blandt andet findes en dedikeret lap/omgangsknap til intervaltræning.

Det skal blive spændende at se om den indlejrede løbe app understøtter opsætning af brugerstyrede skærmbilleder eller om der i lighed med Polars sports app på M600 kun er få muligheder for tilpasning.

New Balance RunIQ

Musik på farten med Google Play Music

RunIQ leveres med 4Gb hukommelse som blandt andet skal bruges til apps, træningsdata et al. Men en af de lækre detaljer er muligheden for at downloade musik til uret via Google Music Play. Playlister kan bruges offline uden at have en smartphone med på løbeturen. Dette kræver naturligvis Bluetooth hovedtelefoner. Men også her har New Balance taget et solidt valg og indgået et stærkt partnerskab. Denne funktionalitet fungerer udelukkende med Android smartphones.

New Balance RunIQ og Jabra PaceIQ

Lækkert partnerskab med Jabra

Jabra producerer nogle af markedets lækreste hovedtelefoner til sport. Til RunIQ har de designet PaceIQ, trådløse Bluetooth hovedtelefoner. Modellen minder meget om Sport Pace, den model jeg selv benytter når jeg en sjælden gang løber med en podcast i ørerne, men har en dedikeret knap til audio-coaching.

Smart watch funktioner

New Balance RunIQ vil have de sædvanlige smart watch funktioner med visning af tekstbeskeder, opkald, emails, kalender alarmer og notifikationer fra diverse sociale netværk. Alt sammen styret fra smartphonens notifikationscenter. Parret med en Adroid smartphone vil der også være mulighed for at besvare beskeder direkte fra RunIQ.

New Balance RunIQ

Det tekniske under motorhjelmen

På det tekniske plan er RunIQ et rimelig standard Android Wear smartwatch i forhold til hvad der ellers er på markedet. De tilgængelige specifikationer er:

  • 1.39″ AMOLED berøringsfølsom skærm.
  • Vandtæt til 5ATM / 50 meter.
  • Intel Atom Z34XX processor
  • 512Mb RAM
  • 4Gb hukommelse
  • GPS, accelerometer og gyroskop
  • Optisk pulsmåler
  • Mulighed for at downloade apps
  • 24 timers batteritid som smartwatch
  • 5 timers batteritid med GPS og optisk pulsmåling

RunIQ pris og levering

New Balance i Danmark har p.t ikke nogen informationer om levering fra butikker i Danmark, men RunIQ er tilgængeligt for forudbestilling fra New Balance hjemmesiden til levering i februar 2017. Prisen er €375,-

Foreløbig konklusion

Jeg håber at få fat i et RunIQ til test, for det ser ganske spændende ud for motionsløberen. Men New Balance og Intel er i dette segment oppe mod nogle alvorlige modstandere som Garmin, Suunto og Polar samt TomTom som alle har interessante produkter.

Prisen er relativt høj og hvis en af de fire førnævnte spillere dristede sig til at sende til produkt på markedet med samme batteritider som RunIQ markedsføres med ville der opstå lynch stemning på facebook. Det skal derfor blive ganske interessant at se om New Balance formår at spille på brandloyaliteten og derved slå sig en niche i markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *